Hlavní obsah

Walesa v nemocnici navštívil Jaruzelského

Varšava

Bývalý polský prezident a legendární vůdce odborového hnutí Solidarita Lech Walesa navštívil v nemocnici churavějícího bývalého komunistického generála a politika Wojciecha Jaruzelského, který v prosinci 1981 vyhlásil v zemi výjimečný stav. Víkendové setkání někdejších soků je podle pondělní zprávy agentury AP symbolem jejich usmíření.

Článek

"Hodně zdraví, generále," je popisek fotografie setkání obou někdejších státníků, který Walesa umístil na svém blogu. Walesa na snímku potřásá rukou nemocnému Jaruzelskému. Polský bulvární list Fakt ji otiskl na své titulní stránce a fotografii označil za historickou.

Institut Lecha Walesy oznámil, že 67letý Walesa v nemocnici v sobotu navštívil svého syna Jaroslawa a při této příležitosti se krátce sešel také s Jaruzelským.

Osmaosmdesátiletý Jaruzelski trpí rakovinou lymfatického systému. Od poloviny září se v nemocnici léčí ze zápalu plic, který je následkem prodělané chemoterapie, uvedl server welt.de. Jeho zdravotní stav se v posledních letech zhoršuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám