Hlavní obsah

Nešťastnice skočila v Moskvě pod vlak. Umírala bez pomoci na nástupišti

Právo, Michael Švec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Neuvěřitelnou lhostejnost a bezcitnost cestujících a zaměstnanců moskevského metra ukazují záběry průmyslových kamer, které v pátek zveřejnil ruský server Life.ru. Záznam začíná v 10 hodin a dvanáct minut. Na nástupiště v zastávce Okťábrskaja-radialnaja přichází žena ve světlé bundě a s batohem na zádech. Jak se později ukázalo, jde o 46letou učitelku, Francouzku Marilène Boulangerovou.

Článek

Žena se prochází po perónu, minuty utíkají, kolem projedou tři vlakové soupravy. Trvalo pět minut, během nichž v její hlavě zápasil strach ze smrti s odhodláním zemřít.

V 10:17 vzduch, jenž před sebou tlačí řítící se vlak, Marilène rozevlaje vlasy. Žena odhazuje batoh a vrhá se přímo pod metro.

„Vyšetřovatelé si prostudovali záznam,“ řekl Life.ru policejní zdroj. „Řidič neměl sebemenší možnost tragédii zabránit - žena se vrhla pod kola vlaku na začátku nástupiště, kde souprava ještě jede příliš rychle na to, aby se dala hned zastavit,“ dodal.

Zoufalým učitelčiným činem ale záběry nekončí. Na místo neštěstí přichází policista, který volá sanitku, a ještě před jejím příjezdem se mu s pomocí dalších lidí podaří těžce zraněnou ženu vyprostit a položit na perón.

V tu chvíli Marilène ještě žije a je vidět, že se i hýbe. O její osud se už ale nikdo nestará, lidé kolem ní procházejí bez povšimnutí. Jedna zaměstnankyně dopravního podniku na ni dokonce kopne batoh, jejž žena před skokem na nástupiště pohodila.

Záchranáři, kteří na místo posléze dorazili, učitelku odvezli do nemocnice. Tam svým zraněním nakonec podlehla.

Serveru se podařilo zjistit, proč se Marilène k zoufalému kroku rozhodla. Důvodem byla nešťastná láska. „Včera nám všem rozeslala dopis na rozloučenou,“ prozradil jeden z jejích kolegů. „Popsala v něm svůj vztah s ředitelem školy a sdělila, že už takhle dál nemůže,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám