Hlavní obsah

Odsouzeného vraha dopadla na útěku z Čech slovenská policie

Policie dopadla na hraničním přechodu Vyšné Nemecké mezi Slovenskem a Ukrajinou Ukrajince, kterého Krajský soud v Ústí nad Labem odsoudil za loupežnou vraždu z roku 1996 na 13 let. Stejný soud na muže vydal mezinárodní i evropský zatykač, na jehož základě se ho podařilo dopadnout, informovala mluvčí policejního prezidia Dagmar Bednarčíková.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie

Článek

Česká policie po muži pátrala 15 let. Jednala také o jeho trestním stíhání v domovském státě, nicméně tato jednání byla podle policie neúspěšná. Osudným se muži stal až autobusový výlet do Košic. Při pokusu o překročení hranice byl zadržen. Slovenské justiční orgány nyní povedou předávací řízení, uvedla Bednarčíková.

Slovenská hraniční a cizinecká policie potvrdila, že Ukrajince zadržela v pátek po kontrole jeho totožnosti v databázi hledaných lidí. "Zajištěná osoba byla poslána do vazby," uvedla policie. Slovenské úřady budou čekat na podklady od českých justičních orgánů, pak by měly rozhodnout o vydání ukrajinského občana do Česka.

Podle Bednarčíkové se hledaného muže podařilo dopadnout díky Schengenskému informačnímu systému. Od počátku letošního roku systém pomohl k vypátrání 200 mezinárodně hledaných zločinců v cizině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám