Hlavní obsah

Rakušany zaskočila sněhová nadílka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V mnoha částech Rakouska v noci na pondělí padal sníh, jenž způsobil četné dopravní nehody a vynutil si uzavření některých silnic. Sněžilo hlavně v horských polohách, ale mokrý sníh padal také v tyrolské metropoli Innsbrucku, informovala agentura APA.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

V Rakousku nasněžilo a sněhová nadílka motoristy značně překvapila.

Článek

V Tyrolsku, Salcbursku a Korutanech sněžilo částečně i v polohách pod tisícimetrovou nadmořskou výškou, informoval v pondělí rakouský autoklub ÖAMTC. Brzy ráno se stalo mnoho dopravních nehod. V Tyrolsku byly uzavřeny horské průsmyky Hahntennjoch a Timmelsjoch.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

V Rakousku nasněžilo.

Částečně nebyla sjízdná Grossglocknerská silnice. Na alpské silnici na hřebeni Silvretta a na několika dalších vysokohorských komunikacích začala platit povinnost sněhových řetězů. Silniční spojení mezi zimním střediskem Imst a Lešským údolím přes Hahntennjoch bylo v noci kvůli vydatnému sněžení přerušeno úplně.

Mokrý sníh v pondělí padal i v samotném Innsbrucku, na několika dálnicích kvůli rozbředlému sněhu vázl provoz. Brennerská železnice byla mezi Steinachem a nádražím Brenner na půldruhé hodiny uzavřena kvůli vyvrácenému stromu, jenž neunesl tíhu sněhu.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

V Rakousku nasněžilo.

Horší situace na železnici se během dne vyvinula na Salcbursku. Již po 9:00 SELČ uvízl u Bad Hofgasteinu rychlík ze Salcburku do Klagenfurtu, protože na trať napadaly stromy přetížené sněhem a zpřetrhaly napájecí trolej. Na 80 cestujících z vlaku nemohlo být evakuováno, protože souprava zastavila v nepřístupném místě. Topení v uvízlém vlaku bylo napájeno ze záložních zdrojů, což "zabránilo úplnému vymrznutí vagonů, ale plný výkon topení neumožňovalo", citovala APA železničního mluvčího.

Kolem poledne uvízly na Salcbursku další dva vlaky s celkem 150 cestujícími. Postižen byl rychlík ze Salcburku do Innsbrucku a také expres Intercity Vídeň-Innsbruck. Také zde nebyla evakuace cestujících možná, vlaky stály na trati ve svahu mezi řekou Salzach a ochrannou zdí. Tyto vlaky byly vyproštěny kolem 15:00, uvedla APA.

Reklama

Výběr článků

Načítám