Hlavní obsah

Polák měl roky zneužívat dvě dcery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polská policie zadržela v Katovicích muže, který údajně řadu let sexuálně zneužíval vlastní a nevlastní dceru. Podle agentury DPA to v pondělí oznámila policie. Pokud soud jeho vinu uzná, hrozí mu až 12 let za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednačtyřicetiletý muž podle policie nejprve v roce 2002 začal znásilňovat nevlastní dceru, které bylo tehdy jedenáct let, a od roku 2006 se cílem zneužívání stalo i vlastní dítě, v té době rovněž jedenáctileté.

Ostatní členové rodiny ze strachu dlouho mlčeli, protože násilník jim prý vyhrožoval smrtí. Matka obou dívek vše nahlásila teprve minulý týden ve čtvrtek.

Úplně první informace o možném incestu a znásilňování v této rodině obdržela policie již před dvěma roky. Zalarmovala ji tehdy škola, uvedl server tvn24.pl. Tehdy ale matka nechtěla nařčení potvrdit.

Polský soud v roce 2010 poslal na 12 let do vězení muže, který léta znásilňoval svou dceru a zplodil s ní dvě děti. Místní média ho označovala za "polského Fritzla". Rakušan Josef Fritzl věznil 24 let ve sklepení svého domu dceru, se kterou měl sedm dětí. Soud ho poslal na doživotí za mříže.

Reklama

Výběr článků

Načítám