Hlavní obsah

Desítka medvědů děsí každou noc obyvatele Dolného Smokovce

Právo, Ivan Villček (Bratislava)
Bratislava

Kontejnery na sídlišti v Dolním Smokovci pravidelně navštěvuje desítka medvědů. „Máme strach vycházet z domu. Jednu noc jsme jich napočítali až patnáct,“ řekl televizi Markíza jeden z místních obyvatel.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd grizzly

Článek

Medvědi se objevují pravidelně kolem desáté večer. Většinou přichází jako první samice se čtyřmi mláďaty. Mají namířeno ke kontejnerům s odpadky. Vyskakují na kontejnery a hledají potravu. Nenechají se rušit ani projíždějícími automobily.

Pravidelně se u popelnic objevuje i další medvědice s dalšími mláďaty. „Někdy k nám chodí i samotářští samci a medvědice se dvěma až třemi nápadníky,“ uvedl další z místních obyvatel.

Lidé počínání medvědů sledují z oken. „Mám obavy, když jdu ráno do práce a večer z práce, aby z křoví nevyběhl medvěd. Když jsem se ptala na úřadech, řekli mi, abychom nevycházeli z domu,“ kroutí hlavou obyvatelka sídliště. „Medvěd je nevypočitatelná šelma,“ neskrývá obavy její soused.

Ochranáři uvádějí, že řešení je v uzamykatelných kontejnerech.

„To není o kontejnerech. Problém je v přemnožení medvědů a to je potřeba řešit,“ tvrdí naopak primátor Vysokých Tater Ján Mokoš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám