Hlavní obsah

Rakev s hokejistou Demitrou vezli pracovníci v montérkách na vozíku

– Bratislava • Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Způsob převozu ostatků hokejisty Pavla Demitry na Slovensko vyvolal vlnu nevole. Slovákům se nelíbí, že rakev s ostatky vykládali v Bratislavě z letadla zřízenci letiště v montérkách a následně ji vezli na vozíku, který slouží k přepravě zavazadel.

Článek

„V Rusku byla čestná stráž, v Čechách byla čestná stráž. U nás to byla hanba,“ napsala jedna z diskutujících na internetu. „Takhle si Slováci uctili pozůstatky svého hokejového hrdiny?“ ptá se další diskutující.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský hokejista Pavol Demitra

„Žádáme solidní rozloučení s Paľem Demitrou a chceme, aby byl na jeho počest vyhlášen státní smutek,“ dodává Miroslava.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský hokejista Pavol Demitra

Deník Nový čas v této souvislosti připomíná, že na pražském letišti nesli rakve českých hokejistů Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka členové čestné stráže za doprovodu smutečních tónů armádní kapely a naložili je do připravených pohřebních vozů. [celá zpráva]

Deník konstatoval, že pozůstatky Demitry mělo původně převézt na Slovensko klubové letadlo. Pro technické potíže se však let neuskutečnil a rodina požádala o pomoc slovenské ministerstvo vnitra. To nakonec vyslalo do Moskvy speciál. „Celá akce se připravovala v časovém stresu a nebyla naplánovaná tak, jako ceremoniální přivítání, které zorganizovali v Čechách,“ napsal Nový čas.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám