Hlavní obsah

Čeští turisté zabloudili v Roháčích, zachraňoval je vrtulník

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Dva čeští turisté zabloudili ve slovenských horách v oblasti Roháčů, kde strávili noc z pondělí na úterý. Jak informovala internetová stránka Horské záchranné služby (HZS), o pomoc požádali až v úterý ráno. Na jejich záchranu byl vyslán vrtulník a jeden horský záchranář.

Foto: Profimedia.cz

Roháče

Článek

Český turista a jeho přítelkyně nedokázali určit svoji přesnou polohu, protože v mlze zabloudili a nedokázali se zorientovat. Přenocovali v horách. Muž měl zraněnou dolní končetinu a ráno nebyl schopen dalšího sestupu.

Po telefonické žádosti o pomoc zorganizovala HZS Západní Tatry záchrannou akci. Využila dobré povětrnostní podmínky a požádala o součinnost Vrtulníkovou záchrannou službu Poprad. Vrtulník vzal na palubu jednoho záchranáře.

České turisty našli v oblasti Skriniarky. Muže ošetřili na místě a následně byl vrtulníkem transportován do nejbližší nemocnice. Žena bezpečně sestoupila do údolí v doprovodu horského záchranáře.

V týž den pomáhali horští záchranáři dalším dvěma českým turistům. V úterý odpoledne požádal Čech o pomoc pro svou manželku, která měla zdravotní potíže. Horští záchranáři opět požádali o pomoc Vrtulníkovou zdravotní záchrannou službu. Turistka byla ošetřena přímo na místě a vrtulník ji následně převezl do popradské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám