Hlavní obsah

Dopadnout vojáka znásilňujícího ženy pomohl pořad o kriminalistice

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bristol

Soud v anglickém Bristolu poslal ve čtvrtek na 11 let do vězení armádního příslušníka Jonathana Haynese. Třicetiletý svobodník byl usvědčen z šesti znásilnění. K jeho dopadení vedl poznatek, který jedna z obětí získala při sledování televizního seriálu o kriminalistice. Informoval o tom server Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Jonathan Haynes

Článek

Haynes během šesti měsíců v roce 2009 unesl v ulicích svého domovského Chippenhamu pět žen, které znásilnil ve svém autě nebo v místních opuštěných kasárnách. Jedné oběti bylo 16 let. Haynes, který při činech používal kuklu, oběť spoutal a přes oči jí přetáhl kšiltovku, než ji znásilnil. Další oběť byla v inkriminované době těhotná. Jednu ženu znásilnil opakovaně.

Haynes se rovněž pokusil unést dvě teprve 14leté dívky, ale těm se podařilo utéct.

Znásilněným ženám voják nařizoval, aby se utřely ručníky, aby na místě činu nezůstaly žádné stopy.

Nepočítal ale s tím, že jedna z žen v autě úmyslně zanechá své vlasy. Osmnáctiletá dívka si vzpomněla na americký televizní seriál o kriminalistice a konkrétně na poznatek, že k dopadení pachatele jsou dnes často klíčové stopy DNA. Proto na sedadlo plivla a vytrhla si pramen vlasů, který v Haynesově autě zůstal a vedl k usvědčení vojáka.

Reklama

Výběr článků

Načítám