Hlavní obsah

Pitr s odvoláním neuspěl, švýcarský soud ho vydal do ČR

– Praha • Aktualizováno
Novinky, alt, rei

Federální trestní soud ve Švýcarsku zamítl odvolání odsouzeného Tomáše Pitra proti povolení jeho vydání do České republiky. Novinkám to sdělila mluvčí ministerstva spravedlnosti Tereza Palečková. Pitr má ještě jednu možnost odvolat se, a to k Federálnímu nejvyššímu soudu.

Foto: Právo

Tomáš Pitr

Článek

Do České republiky tak zatím nepřijede. "Je to ale významný posun," řekla Novinkám Palečková.

České úřady zatím neví, zda Pitr podal či podá ještě jedno odvolání k nejvyššímu soudu. Pokud by tak neučinil, bylo by nynější rozhodnutí pravomocné.

Českou stranu o verdiktu z minulého čtvrtka informovalo švýcarské ministerstvo spravedlnosti, které Pitrovo vydání povolilo už loni v prosinci. Pitr se proti rozhodnutí odvolal k trestnímu soudu.

Pitra v roce 2006 soud v ČR pravomocně odsoudil za daňové delikty k pětiletému vězení. Podnikatel do věznice nenastoupil a od června 2007 se podle dostupných informací skrýval v cizině. Letos byl v ČR pravomocně odsouzen k souhrnnému šestiletému vězení v souvislosti s podezřelými obchody s akciemi potravinářských společností Setuza a Milo Surovárny. Letos v létě mu Nejvyšší soud ČR dal šanci na obnovení jednoho z procesů.

Švýcarští policisté zadrželi uprchlého podnikatele loni 27. července v horském středisku Svatý Mořic.

Pitr na vydání čeká ve švýcarské vazbě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám