Hlavní obsah

Údržbáře ústeckého soudu zadrželi v Německu při prodeji drog

Přímo při prodeji pervitinu přistihli němečtí policisté pracovníka Krajského soudu v Ústí nad Labem. Muž byl v Německu zadržen při zátahu na drogové dealery. Informovala o tom televize Nova.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zatčený muž, který měl na starosti údržbu a technické zázemí krajského soudu, se nevrátil z dovolené v Německu. Jeho manželka pak oznámila, že tam byl zadržen pro prodej omamných látek. "Bylo to samozřejmě pro celý soud nepříjemné překvapení," řekla ústecká soudkyně Jana Kurešová. Podle pracovníků soudu se muž choval normálně, nápadné byly jen jeho časté dovolené v zahraničí.

Český dealer drog již stanul před německým soudem. "Byl jím pravomocně odsouzen za nedovolenou výrobu a držení omamných psychotropních látek," uvedla mluvčí Krajského soudu v Ústí nad Labem Irena Jeřábková. Krajský soud poté s tímto mužem okamžitě rozvázal pracovní poměr.

Bývalý pracovník ústeckého soudu si odsedí několik let ve vězení, ale více podrobností německá policie nesdělila. České ministerstvo spravedlnosti nemá bližší informace, a ani nechce do případu zasahovat. Nova však sdělila, že podle neoficiálních informací policie vyšetřuje, zda odsouzený nebyl v kontaktu s dealery drog v Česku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám