Hlavní obsah

Chlapec, který ubil svou přítelkyni kamenem za snídani zdarma, dostal 14 let

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletý Brit Joshua Davies byl odsouzen k nejméně 14 letům vězení za vraždu své přítelkyně, kterou ubil kamenem v lese v Bridgendu v Jižním Walesu. Soud se konal už v červenci, server Skynews o odsouzení informoval až nyní. Chlapec podle vyšetřování navíc spáchal vraždu z bizarních pohnutek – vsadil se s kamarádem o snídani.

Článek

Davies podle vyšetřování možnosti zabití 15leté Rebeccy Aylwardové často probíral se svými přáteli na internetu i jinak. V jedné zachycené konverzaci stálo: „Co bys udělal, kdybych ji zabil?“ ptal se Davies jednoho kamaráda. „Koupil bych ti snídani,“ zněla odpověď.

Jeho nápady však údajně nikdo nebral vážně, Daviese lidé z okolí popsali jako oblíbeného a inteligentního. Jeho představy nevyděsily dokonce ani Rebeccu, která o nich pochopitelně dobře věděla. Svědci u soudu uvedli, že svého přítele bezmezně obdivovala. Přesto se několikrát rozešli, soudce Lloyd Jones jeho osobnost popsal jako vypočítavou, prohnanou a manipulativní. Podle něj choval chlapec k dívce hlubokou zášť.

Vyšetřování prokázalo, že se v kritický den Davies setkal s Rebeccou v lese. Dívka si kvůli schůzce koupila i nové šaty. Na místě se ji pokoušel uškrtit, a když se mu to nepovedlo, udeřil ji kamenem a rozbil jí lebku. O něco později se vrátil na místo činu i s kamarádem, aby mu ukázal tělo a předvedl, že sázku vyhrál.

Matka by uvítala nejvyšší trest

Když bylo po dívce vyhlášeno pátrání, Davies matce Rebeccy řekl, že ji neviděl. Na Facebooku napsal, že sledoval televizi. Později, když jej obžalovali a on stanul u soudu, tvrdil, že dívku zabil právě onen kamarád, s nímž se vsadil.

Podle Skynews matka zavražděné dívky vydala prohlášení, v němž volá po obnovení trestu smrti. „Nikdy mu neodpustíme, že tak brutálně rozerval náš svět, a uvítala bych obnovení nejvyššího trestu pro takové, jako je Joshua Davies, který přišel o svá lidská práva, když se rozhodl vzít mé dceři život,“ napsala matka Rebbecy.

Davies byl odsouzen k nejméně 14 letům vězení, k nimž se počítá i doba, kterou již strávil ve vazbě. Poté bude pod dohledem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám