Hlavní obsah

Rakušan zneužíval své dvě dcery 40 let

Novinky,
Vídeň
Aktualizováno

V Horních Rakousích vyšetřují osmdesátiletého muže, který po čtyřicet let zneužíval své dvě dcery, jimž je nyní 45 a 53 let. Pokračoval v tom až do letošního května. Také jim bránil v kontaktu s okolím a vyhrožoval jim zbraní. Na první pohled případ připomíná kauzu Josefa Fritzla, je zde ale několik rozdílů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dům, v němž Rakušan 40 let věznil a zneužíval své dvě dceryVideo: Reuters

 
Článek

Drama vyvrcholilo letos ve vesnici St. Peter am Hart u Braunau v květnu, kdy se mladší z žen bránila dalšímu pokusu o znásilnění ze strany osmdesátiletého otce. Ten upadl a už nedokázal vstát. Ženy mu nepomohly. Až o dva dny později ho našla na podlaze sociální pracovnice, která zavolala policii, uvedl deník Kröne.

Ukázalo se, že ženy prožívaly peklo. V domě mohly používat jen jednu místnost a spát musely v kuchyni na dřevěné lavici. Otec jim často vyhrožoval se zbraní v ruce. Ženy byly podle komisaře Aloise Lißla tak vyděšené, že se nikdy neobrátily na polici. I jejich matka, která zemřela v roce 2008, byla často zneužívána a týrána.

Zneužívání dívek začalo v době, kdy bylo jedné 12 a druhé jen čtyři. Obě jsou mentálně zaostalé.

Podezřelý už není pohyblivý, ale je stále velmi čilý. Po ošetření v nemocnici byl převezen do domova pro seniory, uvedla policejní mluvčí Hermine Prokeschová. Do svého domu se nesmí vrátit minimálně půl roku. Zatím ale nebyl zatčen. Veškerá obvinění popírá.

Skutečnost, že nebyl vzat do vazby, jen zvýrazňuje rozdíly mezi tímto případem a kauzou Josefa Fritzla. I on znásilňoval svou dceru, ale měl s ní děti, navíc jí neumožňoval vyjít ven, byla zamčená ve sklepení. Je ale pravdou, že dcery ve vesnici o 2400 obyvatelích skoro nikdo neviděl ani v kostele. Prý měly zakázáno hovořit o tom, co se v domě děje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám