Hlavní obsah

Němec věznil Izraelku v bytě proměněném v mučírnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk
Aktualizováno

Šťastně skončilo martyrium 26leté ženy z Izraele, kterou minulý pátek na ulici v Hamburku unesl jen o čtyři roky starší muž. Poté, co ji zavlekl do svého bytu, který proměnil v mučírnu, se jí podařilo utéct a na místo přivolat policii. Únosce skončil za mřížemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němec unesl ženu, sestrojil pro ni provizorní celu z telefonní budkyVideo: Reuters

 
Článek

Policie popsala dvoupokojový byt únosce Thomase Fischera jako „jednu velkou mučírnu“. Mimo jiné ji měl plnou výbušnin.

Izraelku, jejíž jméno německé úřady nezveřejnily, Fischer umístil do upravené telefonní budky, kterou měl v pokoji. Budka byla zvukotěsná a měla sloužit jako cela. Ženě nasadil pouta, ale zapomněl zamknout dveře. Unesená z bytu utekla tak, že hlavou prorazila okno, které chránil ostnatý drát.

Hned se obrátila na policii, kterou zavedla k domu. Policejní mluvčí po zatčení Fischera dodal, že muž měl v bytě velké množství lékařských pomůcek včetně skalpelů, jehel a gynekologických instrumentů. Bomby vyrobil z hasicích přístrojů. V bytě se také našla puška, granát a nahrávací zařízení.

„Je evidentní, že byt měl být místem dlouhodobého zadržování,“ řekl k tomu veřejný žalobce Wilhelm Mollers.

Dvojice se podle policie znala, představil je kamarád. Žádný vztah ale mezi nimi nebyl. Fischer ženou údajně začal být posedlý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám