Hlavní obsah

Polský teenager hrozil bombovým útokem ve Varšavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polská policie zadržela 17letého mladíka, který na jednom z internetových společenských portálů napsal, že chystá teroristický útok ve Varšavě. Hrozí mu za to deset let vězení, informovalo v pátek polské policejní ředitelství.

Foto: ÚSZS MSK, Novinky

Článek

Polští policisté dostali od Interpolu informaci, že na jednom ze společenských portálů se objevil příspěvek, že ve Varšavě může dojít k teroristickému útoku. Jeho autor tvrdil, že "nejde o vtip", a uváděl v této souvislosti případ norského pravicového extremisty Anderse Behringa Breivika, jehož řádění padlo koncem července v Norsku za oběť 77 lidí.

Odborníci na boj proti kybernetické kriminalitě zjistili, že autorem nebezpečných plánů je 17letý mladík z Plocku ležícím na severozápad od Varšavy. Když pro chlapce přišli policisté, byl překvapen a nebránil se.

"Lidé, kteří na internetu píší takové věci, by si měli uvědomit, že web sledují polské i zahraniční služby. Takové příspěvky mohou skončit pro jejich autory velmi nepříjemně," upozornil Krzysztof Hajdas z tiskového oddělení polského policejního ředitelství.

Reklama

Výběr článků

Načítám