Hlavní obsah

V Budapešti našli mrtvoly zaživa pohřbených lidí

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Csepel
Aktualizováno

Maďarsko je v šoku. V odlehlé budapešťské čtvrti Csepel našli ve čtvrtek těla několika zaživa pohřbených lidí. Podle maďarských médií se jedná o oběti srbského lichváře.

Článek

Policie zatím neoznámila žádné podrobnosti a neupřesnila ani to, kolik těl bylo v Csepelu nalezeno. Odhady maďarských médií se pohybují od čtyř do šesti obětí. Oběti byly pohřbeny zaživa tak, že jim ze země trčela jen hlava. Podle odborníků tito lidé zemřeli před jedním až čtyřmi týdny.

Podle deníku Blikk našla policie tři těla a tři lebky, které však patří jiným obětem, které přišly o život před několika měsíci.

Srbský lichvář údajně půjčoval lidem peníze za přemrštěné úroky, a když půjčku nespláceli, pro výstrahu je zakopal do země. Nechal je tam několik dnů, aby si to rozmysleli. Někteří se jeho návratu nedočkali, utrpení nevydrželi a zemřeli ve strašných mukách. Minulý týden se jeden ze zakopaných mužů dokázal vysvobodit a přivedl policii na místo činu.

Podle deníku Magyar Nemzet lichváři pomáhal manželský pár bezdomovců. Jejich poslední obětí se měl stát mladý muž původem z Rumunska. Když ho lichvář vylákal do odlehlé části Csepelu, společně se dvěma bezdomovci ho přepadli, svázali a zakopali do předem připravené jámy.

Před tím mu vzali bankomatovou kartu a mladík jim ve strachu o život prozradil také PIN kód. Trojice si odešla prověřit, zda jim dal správný kód a mladíkovi se mezi tím podařilo vysvobodit. „Nikdy jsem se nebál smrti, ale pochopil jsem, že v poslední chvíli je člověk schopen všeho, aby si život zachránil,“ uvedl.

Když utíkal z místa činu, potkal několik lidí, které požádal o mobilní telefon. Mobil mu nikdo nepůjčil, protože kolemjdoucí se polekali špinavého a zabláceného muže. Mladík dorazil do svého bytu a zavolal policii. Následně příslušníky policie přivedl na místo činu. Pachatelé byli zadrženi do 24 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám