Hlavní obsah

V Rakousku objevili pozůstatky horolezce mrtvého od roku 1957

Innsbruck

Rakouský horolezec našel ve Východním Tyrolsku na okraji ledovce pozůstatky lidské kostry a horskou botu s kovovými cvočky na podrážce. Tělo v ledovci, které vyprostili horští četníci, patřilo podle vyšetřovatelů s největší pravděpodobností místnímu alpinistovi, nezvěstnému od roku 1957. Identifikaci musí potvrdit pitva.

Foto: Profimedia.cz

V oblasti od roku 1957 pohřešovali muže z Matrei.

Článek

Nálezce stoupal se známým od obce Matrei po ledovci na Schlatenkees. Pod Křišťálovou stěnou v nadmořské výšce 2350 metrů zahlédl na okraji ledovcového jazyka lidské kosti. Oznámil to policii, která k nálezu doletěla vrtulníkem. Vyšetřovatelé na místě našli dvě kosti stehenní, jednu kost holenní a dvě kosti pánevní.

Kosti ležely v ledovci zjevně desítky let. Během vyšetřování do vzdálenější minulosti mezi pamětníky z řad záchranářů a horských vůdců vyplynulo, že od roku 1957 byl pohřešován muž z Matrei, narozený v roce 1937. Přes několikatýdenní pátrání nebylo jeho tělo tehdy nalezeno. Zjištění kriminalistů na místě nálezu se navíc kryje s fakty uvedenými v tehdejší zprávě.

Reklama

Výběr článků

Načítám