Hlavní obsah

Norská policie jela na Utoyu zbytečně oklikou

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo

Norská policie přiznala, že na ostrov Utoya dorazila delší cestou, než bylo nezbytné. Uvedla to ve středu televize NRK. Policie si už od krveprolití z 22. července vysloužila kritiku, že jí trvalo víc než hodinu, než se objevila na ostrově vzdáleném od Oslo 40 kilometrů. Anders Behring Breivik zatím stihl zavraždit 69 lidí.

Foto: Reuters

Norské komando připlouvá na ostrov Utoya.

Článek

„Speciální jednotka z Oslo mohla vyrazit na ostrov z místa vzdáleného asi 670 metrů od dějiště střelby, místo toho volila vzdálenost 3, 6 kilometru. Ukázalo se, že místo, kde policisté nastoupili do člunů, bylo nevhodné,“ řekl NRK Johan Fredriksen, policejní velitel v Oslo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelba na dětském táboře v NorskuVideo: Reuters

NRK kromě toho zveřejnila na svém webu video natočené mobilem. Zachycuje příslušníky speciálního komanda Delta při nastupování do malého červeného nafukovacího člunu, do něhož se podle médií kvůli přetížení dostala voda. Člun měl navíc potíže s motorem, což policisty nakonec přimělo půjčit si dva soukromé čluny.

Breivik podle norské policie spáchal oba teroristické útoky - pumový výbuch ve vládní čtvrti v Oslo a masakr na Utoye- spáchal zřejmě sám. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám