Hlavní obsah

Chuligán zapálil v Manchesteru výlohu a poté obhlížel své dílo

Novinky, Jakub Kynčl

V obrovském množství nepokojů, které se odehrály v uplynulých dnech napříč Anglií, se pozvolna ztrácejí jednotlivé příběhy. Jedno ze stovek videí pořízených během úterních nepokojů ukazuje mladého muže, jak v poklidu před desítkami lidí zapaluje šaty ve výloze obchodu Miss Selfridge. Nikdo nezasáhl a všichni se jen dívali, jak požár roste. Pachatel neutekl, následky svého činu sledoval opodál.

Článek

Případ jasně ukazuje aktuální situaci ve velkých anglických městech. Mladík v kapuci přistoupil k rozbité výloze obchodu Miss Selfridge a zapálil v ní červené šaty. Nebál se přitom ani v nejmenším chycení. Poodstoupil od výlohy a odešel na druhou stranu ulice. Odtamtud pak sledoval, jak začíná pozvolna hořet celá výloha.

Manchester byl v úterý jedním měst, které rabování a ničení zasáhlo nejvíce. Stovky pořádkových policistů se snažily ovládnout davy lidí, kteří se shromáždili na Piccadilly Gardens. Ve videu zveřejněném na internetu se podařilo zachytit mladíka v šedivé mikině s kapucí Adidas a taškou JD Sports.

Mladík se evidentně příliš nebál případného trestu, navzdory tomu, že jeho obličej zachytilo na mobilní telefony hned několik kolemjdoucích. Během pouhých 60 vteřin se vznítila celá výloha. Oheň se sice podařilo uhasit, ale jen o několik desítek minut později zasáhla podobná výtržnictví i okolní obchody.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám