Hlavní obsah

Tři muži zemřeli v Birminghamu, když bránili svou čtvrť

Novinky, rei
Birmighamu
Aktualizováno

Britská policie vyšetřuje jako vraždu okolnost úmrtí tří mužů z Birminghamu, které v noci na ulici srazilo auto, s nímž řidič po činu ujel. Svědkové uvedli, že trojice chránila čtvrť před výtržníky, kteří v posledních dnech řádí po nocích v ulicích britských měst.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výtržnosti v BirminghamuVideo: Reuters

 
Článek

Trojice mužů asijského původu vyšla okolo čtvrt na dvě místního času z mešity v Dudley Road, načež na chodník vjelo auto a srazilo je. Dva z nich byli na místě mrtví, třetí podlehl svým zraněním v nemocnici.

Řidič s vozem z místa nehody ujel, ale později byl policií dopaden. „Policie případ vyšetřuje jako vraždu,“ potvrdil policejní mluvčí.

Svědek Mohammed Shakiel uvedl, že vozidlo jelo vysokou rychlostí. Obětem bylo 20 až 31 let.

"Zavolali nám, že bylo venku zapáleno auto a skupina mladých výtržníků se přesunula dál. Požár uhasili, ale na ulici byli pořád rabiáti, kteří neměli na práci nic jiného než krást," řekl Daily Mailu Shakiel. Dodal, že kolem dobrovolných strážců místních obchodů pak projelo několik aut, jejichž posádky je vulgárně osočovali. Jedno z aut se pak vrátilo a narazilo do mužů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výtržnosti se přenesly do centra Manchesteru Video: Reuters

Potvrdí-li policie pravdivost svědeckých výpovědí, znamená to, že nepokoje, které zmítají britskými městy, si vyžádaly již čtyři oběti.

V úterý zemřel v nemocnici 26letý muž, jehož našli během násilností o víkendu postřeleného v londýnském Croydonu. Další zraněný zůstává v kritickém stavu. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve zničeném Croydonu museli hasiči zasahovat i přes denVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám