Hlavní obsah

Auta stojí v šedesátikilometrové zácpě na rakouské dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Taurské dálnici A10 v Rakousku se vytvořila zácpa dlouhá 60 kilometrů. Ucpaná komunikace spojuje Salcburk s Villachem. Důvodem je podle rakouské policie příval aut z německých spolkových zemí Bádensko-Württembersko a Bavorsko, kde začínají letní prázdniny. Podle agentury APA je zácpa největší, jaká se kdy v rakouské spolkové zemi Korutany objevila.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Už od časného rána se začala dálnice ucpávat ve směru na jih před tunelem Oswaldiberg u Villachu. Během několika hodin se zácpa natáhla desítky kilometrů na sever až ke katschbergskému tunelu na hranici spolkových zemí Korutany a Salcbursko.

Auta v rekordně dlouhé koloně se podle APA pohybují jen krokem, občas se provoz zcela zastaví. Korutanská policie tak rozsáhlou zácpu ještě nikdy nezaznamenala.

Další zácpa je na dálnici A11, která na Taurskou dálnici navazuje od Villachu směrem do Slovinska. Tunel na hranici Rakouska a Slovinska, který má jen jeden tubus, nedokáže pojmout příval aut a na sever od něj se vytvořila desetikilometrová kolona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám