Hlavní obsah

Šestnáctiletý chlapec zavraždil expřítelkyni kvůli snídani zdarma

Novinky, Jakub Kynčl
Aberkenfig

Šestnáctiletý Velšan Joshua Davies byl usvědčen ze zavraždění své 15leté expřítelkyně Rebeccy Aylwardové. Motivem byla přitom snídaně zdarma, kterou mu nabídl kamarád v případě, že dívku doopravdy zabije.

Článek

Joshua Davies vylákal o rok mladší expřítelkyni Rebeccu Aylwardovou do lesa, kde ji následně ubil kamenem o velikosti rugbyového míče. Když soudkyně vyřkla verdikt "vinen", rodina oběti začala tleskat a hlasitě se radovat. Její matka Sonia se po vyhlášení verdiktu pouze tiše usmála. Na jak dlouho chlapec skončí za mřížemi není zatím jasné.

Soudce Lloyd Jones navíc souhlasil s tím, že navzdory nezletilosti může být pachatel trestného činu jmenován a jeho fotografie zveřejněna. Argument, že se zločin odehrál ve velmi malé komunitě a lidé by měli mít právo vědět, kdo byl z čeho usvědčen, přes soudce prošel.

"Rebecca byla zabita při nepochopitelném a barbarském činu. Zemřela rukou někoho, koho milovala a komu věřila. Nikdy mu nezapomeneme to, co udělal, stejně tak, jako mu neodpustíme zničení naší rodiny," uvedl jeden z příbuzných oběti.

Rodiče ho viděli jako vzor

Davies byl u soudu popsaný jako sadistický člověk posedlý vraždou. S Rebeccou měl krátký románek v roce 2009. Její rodiče ho přitom viděli jako skvělý vzor pro dívčina mladšího sourozence.

Co uděláš, když ji vážně zabiju?
SMS, kterou poslal Davies kamarádovi

Ve chvíli vraždy se zdálo, že se k sobě pár znovu vrátí. Dívka vstala už v šest ráno, vzala si na sebe nové šaty a připravila se na setkání se svou láskou, které se odehrálo jednu deštivou sobotu v říjnu loňského roku. Davies už však plánoval její smrt a dokonce o ní i vtipkoval s kamarády, se kterými se pravidelně vídal na snídani v jedné kavárně.

V jedné z textových zpráv se ptal kamaráda: "Co uděláš, když ji vážně zabiju?" Odpovědí mu bylo: "No, to bych ti koupil snídani." Dva dny před vraždou pak napsal mladý vrah kamarádovi zprávu: "Nic neříkej, ale možná mi budeš dlužit snídani."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám