Hlavní obsah

V Bavorsku havaroval český autobus, zahynul 16letý mladík

– Mnichov • Aktualizováno

Při nehodě českého autobusu v Bavorsku zemřel ve středu časně ráno český mladík, dvě desítky dalších cestujících byly zraněny, z toho dva těžce, uvedlo bavorské policejní ředitelství. Autobus byl na cestě z fotbalového turnaje v Mnichově do Česka.

Foto: Novinky

Článek

Policista zasahující na místě nehody řekl Radiožurnálu, že obětí je 16letý mladík. Jeho totožnost potvrdil český konzul v Mnichově Josef Hlobil, podle něhož bylo lehce zraněno 25 lidí. Policie hovoří celkem o 21 zraněných.

Nehoda se stala na dálnici A 93 kolem 01:40. Autobus s 57 cestujícími, který byl podle policejních informací z Prahy nebo jejího okolí, sjel nedaleko obce Schwarzenfeld z vozovky a převrátil se na střechu.

Většina pasažérů se dokázala z havarovaného vozidla dostat vlastními silami, dva ale ve vozidle uvízli. Záchranáři museli pomocí jeřábu autobus obrátit zpět na kola, aby je z něj vyprostili.

Autobus byl pouze rok starý

Autobus patří společnosti P-transport Broumov. "Kolega vyjel s náhradním autobusem na místo nehody. Zatím od něj nemám žádné bližší informace," uvedl Pavel Kosina ze společnosti.

"Autobus byl objednaný agenturou z Jaroměře, ale podrobnosti k tomu výletu nemám," řekl Kosina, který zatím nechtěl spekulovat o možné příčině nehody. "Autobus byl v dobrém technickém stavu, byl rok starý," řekl Kosina.

Dálnice byla zablokovaná

Příčiny nehody zatím německá policie nezná. Podle předběžných závěrů ale nebyla do havárie zapojena žádná další vozidla.

Po nehodě byla dálnice A 93, v obou směrech zcela zablokována. Na místě podle policie zasahovalo 180 záchranářů a několik vrtulníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám