Hlavní obsah

Falešnou nevěstu z Česka zatkla britská policie

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poutech skončila ve středu falešná nevěsta pocházející z ČR a pákistánský ženich, pro něž si dvacet příslušníků cizinecké policie přišlo přímo do svatební síně těsně předtím, než si stačili říci ANO.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvaadvacetiletá žena je podezřelá, že si za úplatu chtěla vzít 28letého Pákistánce, jemuž by tak nezákonným způsobem pomohla legalizovat pobyt v Británii. Zatčeni byli i nevěstin otec a matka, kteří se obřadu účastnili jako svědci.

Fingované sňatky jsou velmi oblíbeným způsobem, jak si přistěhovalci z třetích zemí zajišťují legální pobyt na britském území. Zprostředkovatelé si často účtují až 10 tisíc liber (278 tisíc korun) za dodání ženicha či nevěsty ze členského státu Evropské unie, a často jde právě o české občany.

Cizinec sňatkem získá povolení k trvalému pobytu v Unii, pracovní povolení a nárok využívat výhod například britského sociálního systému.

Reklama

Výběr článků

Načítám