Hlavní obsah

Při splavování Hronu se převrátily tři čluny s dětmi

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Život 36letého muže si vyžádalo čtvrteční převrácení tří člunů na řece Hron u slovenského města Hronská Dúbrava. V člunech byly téměř tři desítky dětí z Ruska, které byly na letním táboře u Počúvadla. Doprovázela je skupina dospělých, z nich jeden se utopil.

Článek

Podle deníku Sme se jejich čluny převrátily poblíž rozestavěné vodní elektrárny, kde je splavování řeky zakázáno. Banskobystrická policejní mluvčí Petra Vašková potvrdila, že se jednalo o skupinu z Ruské federace. „V každém člunu bylo devět dětí ve věku 10 až 17 let s jedním dospělým. Dohromady to bylo třicet lidí,“ uvedla mluvčí.

Kromě jednoho vedoucího měli všichni na sobě záchranné vesty. Právě muž bez vesty byl několik hodin nezvěstný. Podle serveru noviny.sk ho našli až po několika hodinách, bez známek života.

„Splavovat tuto část řeky považuji za absolutní hazardérství,“ uvedl pro sme.sk projektant vodní elektrárny Jozef Lahký. Kromě toho byl na Hronu v důsledku dešťů zvýšený průtok vody. „Měli tu vystoupit a přejít tento úsek po suchu. Tak to například udělali čeští turisté,“ dodal Lahký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám