Hlavní obsah

Děti zraněné při nehodě v Chorvatsku jsou ve vážném stavu

Split

Dva chlapci ve věku 9 a 16 let, kteří se vážně zranili při středeční dopravní nehodě českého auta v Chorvatsku, jsou stále ve velmi vážném stavu. Uvedl to ve čtvrtek český konzul ve Splitu Pavel Bednář s tím, že jejich stav je stabilizovaný.

Článek

Dva vážně zranění synové jsou na jednotce intenzivní péče ve Splitu a jsou napojeni na dýchací přístroje. Starší z nich, který má mimo jiné potlučený obličej, zlomenou ruku a nohu, byl ve středu operován, mladší, který má otok mozku, operován nebyl. Na přístrojích budou podle lékařů zřejmě ještě několik dnů, potom se bude dále řešit jejich stav, řekl český policista sloužící v Šibeniku Petr Hoznauer.

Jejich rodiče a třináctiletá sestra byli ošetřeni v nemocnici v Šibeniku. Ve městě zůstávají, ale nejsou již pacienty.

Téměř bez zranění vyvázla jen třináctiletá dcera, otec má zlomenou ruku a zápěstí, matka zhmožděnou ruku a potlučený obličej.

Havárie na dálnici

Auto Škoda Octavia, ve kterém pětičlenná rodina jela na dovolenou k moři, havarovalo ve středu ráno poblíž křižovatky Vrpolje na dálnici A1. V té chvíli za volantem seděla matka. Auto v místě, kde nebyla svodidla, ale jen malý plůtek, vyjelo z dálnice, najelo na kameny a několikrát se převrátilo. "Všichni členové osádky vozu byli připoutáni, přesto dva chlapci z auta vypadli. Rodiče a dceru pásy v autě udržely," řekl český policista sloužící v Šibeniku Petr Hoznauer. Dodal, že matka ztratila vládu nad vozidlem kvůli mikrospánku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám