Hlavní obsah

Policie odhalila nevěstinec, kde nutili i Češky k prostituci. Dříve se zde vraždilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dům, ve kterém mnohonásobní britští vrazi Rosemary a Frederick Westovi spáchali v roce 1971 první vraždu, sloužil v poslední době jako nevěstinec, ve kterém byly nuceny se prostituovat dívky z východní Evropy i z České republiky.

Článek

Policie nyní po sedmiměsíčním vyšetřování gang pašeráků lidí a provozovatelů nevěstince rozbila a v Británii a v České republice bylo vzato do vazby nejméně šest lidí. Napsal to v pátek britský bulvární list The Sun. Česká policie se ale zatím k případu nevyjádřila.

Scotland Yard, jehož agenti se do gangu infiltrovali, se podle listu domnívá, že k prostituci bylo přinuceno více než 40 žen, z nichž některým bylo jen 18 let. Do Británie byly nalákány nabídkou práce nebo příslibem odměny za fingovaný sňatek. Jakmile ale přijely, byly přinuceny k prostituci. Ty, které se vzpíraly, byly trestány znásilněním a vystavovány jiným sexuálním útokům.

Rodinný podnik

Britská policie soudí, že každá z nich gangu vydělávala týdně až 3000 liber (84 000 korun) a že za každý fingovaný sňatek gang inkasoval dalších 4000 liber.

V čele gangu stáli dvaapadesátiletá žena a její osmadvacetiletý syn. Žena, podezřelá z toho, že fungovala jako "bordelmamá", je mezi třemi osobami, které byly zadrženy v Gloucesteru a v Londýně. Syn je jeden ze tří mužů, kteří jsou zadržováni v Liberci. Čeká se, že v nejbližší budoucnosti budou zadrženi další lidé, napsal list.

Scotland Yard podle něho potvrdil, že pro podezření z porušení zákonů o přistěhovalectví a ze sexuálně motivovaných trestných činů drží ve vazbě tři osoby.

Policie operaci zahájila poté, co se jedné z dívek podařilo uprchnout a informovat ji o své kalvárii.

V domě hrůzy zabíjeli masoví vrazi

Údajná bordelmamá a její syn měli dům jen pronajatý. Jeho majitel řekl, že neměl důvod se domnívat, že se v něm děje něco nezákonného. V tomto domě na Midland Road 25 zavraždili v roce 1971 Westovi Frederickovu nevlastní dceru. Její tělesné pozůstatky byly nalezeny až v roce 1994, kdy byli Westovi zatčeni kvůli jedenácti dalším vraždám, které spáchali v novém „domě hrůzy“ na Cromwellově ulici 25 rovněž v Gloucesteru.

Westová byla kvůli deseti vraždám odsouzena na doživotí. Její manžel, který byl obviněn z dvanácti vražd, spáchal v roce 1995 ve vězení sebevraždu. „Dům hrůzy“ na Cromwellově ulici byl koncem 90. let stržen a na jeho místě vznikla vzpomínková promenáda.

Reklama

Výběr článků

Načítám