Hlavní obsah

Ředitelka Murdochova impéria Brooksová po skandálu odstoupila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Blízká spolupracovnice australského mediálního magnáta Ruperta Murdocha Rebekah Brooksová odstoupila z funkce generální ředitelky společnosti News International, která zastřešuje britské tituly Murdochova impéria. Agentuře AFP to potvrdil mluvčí společnosti. Murdoch se titulů, které jeho společnost vlastní, zbavovat nehodlá.

Článek

Rezignace souvisí se skandálem kolem ilegálních odposlechů pro bulvární list News of the World, jehož vydávání už Murdoch zastavil.

Brooksová byla svého času šéfredaktorkou News of the World a později dalšího Murdochova bulváru The Sun. Poté stanula v čele společnosti News International.

V úterý má vypovídat před parlamentním výborem, který skandál s odposlechy vyšetřuje. Po počátečním odmítání přijde před výbor i Murdoch.

Murdoch se titulů zbavovat nebude

Rupert Murdoch navzdory skandálu kolem odposlechů nemá v úmyslu zbavovat se novinových titulů, které vlastní jeho impérium News Corporation. Spekulace, které se na toto téma v minulých dnech objevily, označil za nesmysly a řekl, že News Corporation se z nynější krize zotaví. Postavil se i za svého syna Jamese, který podle něj zatím neudělal žádnou vážnější chybu.

"Myslím, že jednal co nejrychleji, jak to jen šlo. A to hned od prvního okamžiku," řekl Murdoch v celostránkovém rozhovoru, který otiskl ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ). Ten patří rovněž do skupiny News Corporation. Postavení Murdocha mladšího se tak ve firmě nemění a dál bude klíčovým řídícím pracovníkem.

Kolem Murdochova mediálního impéria začalo být horko na začátku tohoto měsíce, kdy vyšlo najevo, že novináři britského bulvárního nedělníku News of the World (NOTW) získávali informace pomocí nezákonných odposlechů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám