Hlavní obsah

Tři malí bratři, kteří utonuli na Slovensku, se koupali v nádrži pro ptáky

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tři sourozenci ve věku 5, 7 a 9 let, kteří se v pondělí večer utopili ve vodní nádrži u obce Slovenské Nové Mesto na východním Slovensku, se podle serveru cas.sk koupali v místech, která pro to nebyla vůbec určena. Bažinatá nádrž měla sloužit k chovu vodního ptactva.

Článek

Košická policejní mluvčí Jana Demjanovičová Právu potvrdila, že chlapci se utopili v nádrži o rozměrech 80 krát 70 metrů. Z vody je vytáhl jejich 27letý otec s pomocí svého 48letého otce. Oba se snažili poskytnout první pomoc. „Dávali jim umělé dýchání,“ uvedla mluvčí.

Ani jim, ani přivolaným záchranářům a policistům se už děti nepodařilo zachránit. [celá zpráva]

Lékař konstatoval smrt utopením a nařídil soudní pitvu. Policie zahájila trestní řízení ve věci přečinu usmrcení.

Nádrž pro vodní ptactvo

„Neštěstí se stalo na vodní nádrži vytvořené z bažin. Nádrž nebyla podle mě vhodná ke koupání,“ uvedl starosta obce Slovenské Nové Mesto Ján Kalinič. Až do loňska byla plocha ohrazena. Nádrž podle cas.sk vybudoval podnikatel Mikuláš Vareha, který je momentálně ve vazbě. Je obviněn z krácení daně a pojistného. Podnikatel chtěl údajně v nádrži chovat vodní ptactvo.

„Je to hrozné. Tři sourozenci a našli najednou smrt ve vodě,“ reagovala na zprávu obyvatelka obce Breziny, která 30letou matku dětí zná. „Mário by měl ve čtvrtek osm let. Narozenin se už nedožil. Starší kluci chodili řádně do školy, matka se o ně starala, seč mohla. Pomáhal jí druh,“ dodala.

Matka šesti dětí šla podle serveru v pondělí s nejmladším dítětem k lékaři. Bratři se za tu dobu vydali k vodní nádrži, která je od jejich domu vzdálena asi kilometr. Děti měl mít v tom čase na starosti druh matky.

Reklama

Výběr článků

Načítám