Hlavní obsah

V Rusku se na Volze potopil parník, jeden pasažér zahynul

• Aktualizováno

Ruský výletní parník se 182 lidmi na palubě se potopil na řece Volze v centrálním Rusku. Při neštěstí zahynul jeden člověk, 85 lidí bylo zachráněno a 96 osob se stále pohřešuje. O nejnovější bilanci neštěstí a o počtu osob na palubě parníku informovala podle agentury ITAR-TASS mluvčí ruského ministerstva pro mimořádné situace Irina Andrianovová

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Parník, na kterém se talo sobotní neštěstí, byl vyroben v Česku. Ilustrační foto

Článek

Pátrání po nezvěstných stále pokračuje a jsou do něj zapojeny i vrtulníky. Do oblasti by měl dorazit i speciální letoun ruského ministerstva pro mimořádné situace.

První informace hovořily o tom, že při neštěstí zahynuli dva lidé. Značně rozdílné byly také údaje o počtu osob na palubě - ruské zdroje uváděly počty od 167 do nynějších 182.

Svým rozsahem jde zřejmě o největší neštěstí v ruské lodní dopravě za posledních deset let. Byl o něm informován i ruský prezident Dmitrij Medveděv. Ten mimo jiné nařídil důkladné vyšetření neštěstí, přísné potrestání viníků a poskytnutí veškeré pomoci pozůstalým.

Podle ministerstva pro mimořádné situace výletní parník Bulgarija plul z města Bolgar do Kazaně. Příčina neštěstí se vyšetřuje. Podle ITAR-TASS prý není vyloučeno, že v lodi byla trhlina a voda parník rychle zaplavila. Kde se ale trhlina vzala, není podle ruské agentury zřejmé.

Parník byl podle ITAR-TASS postaven v bývalém Československu v roce 1955, dosahoval rychlosti až 22 kilometrů v hodině a měl kapacitu 140 cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám