Hlavní obsah

Německý obchod musel být uzavřen kvůli jedovatému pavoukovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V zásilce ovoce a zeleniny se do německého obchodu v Sársku nejspíš dostal jedovatý pavouk, kvůli kterému musela být velkoprodejna evakuována a uzavřena. Obchod byl uzavřen v pátek, od té doby ho prohledávají veterináři s hasiči a policisty. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na mluvčího firmy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Policie, hasiči a veterináři důkladně prohlédli na 5000 metrů čtverečních prodejní plochy v obchodě ve městě Bexbach, aby našli zvíře, které v pátek zahlédl jeden ze zaměstnanců.

Obchod je od té doby uzavřen. Podle expertů by mohlo jít o takzvaného banánového pavouka z rodu phonetria, který patří k nejjedovatějším zvířatům tohoto druhu. Obyčejně se skrývá v trsech banánů, které se do Evropy dovážejí ze Střední a Jižní Ameriky.

Ze zprávy agentury AFP není zřejmé, zda se obávaného pavouka už podařilo nalézt či nikoli. Vedení obchodu ale ujišťuje, že dveře pro návštěvníky se znovu otevřou teprve tehdy, až bude situace opět bezpečná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám