Hlavní obsah

Mladíci v kuklách provedli v Marseille vlakovou loupež jako z filmu

Marseille

Dvacítka zločinců zaútočila ve čtvrtek večer na nákladní vlak projíždějící jihofrancouzským přístavním městem Marseille způsobem, který připomíná filmové scény. Uvedly to v pátek francouzské informační servery.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Útočníci umístili na koleje v severní čtvrti Ruisseau Mirabeau kovové nosníky a nákupní vozíky, do kterých kolem 21:00 SELČ narazil osobní rychlík. Zastavením zablokoval cestu nákladnímu vlaku, který byl skutečným terčem bandy. Její členové odnesli z vagonů dosud blíže neupřesněné zboží v kartonech.

Incident narušil po dobu tří hodin místní železniční dopravu. Lokomotiva osobního vlaku byla nepojízdná a desítky cestujících musely ujít po trati pěšky asi půl kilometru, než došly k přejezdu, kde se jich ujali záchranáři.

"Jedná se o mimořádnou událost. Jde o zjevný úmysl škodit, který mohl mít vážné následky. Je štěstí, že cestující a strojvedoucí nebyli zraněni," zdůraznil mluvčí státních drah SNCF.

Podle očitých svědků napadli vlaky mladíci v kuklách. Policie podle místních médií přijela na místo zločinu až po jejich odjezdu a zatím je nedopadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám