Hlavní obsah

Česká turistka zahynula v Západních Tatrách

Právo, Ivan Vilček, (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starší česká turistka zemřela ve čtvrtek v Západních Tatrách. Podle internetové stránky Horské záchranné služby (HZS) 64letá turistka zemřela po 150metrovém skluzu do Jamnické doliny. Utrpěla zranění neslučitelná se životem.

Foto: Profimedia.cz

Ostrý Roháč

Článek

Podle HZS byla příčinou nešťastného pádu kombinace silného větru a mokrého terénu. Sníh, který ve vysokohorském terénu napadl před třemi dny, pomalu taje, následkem čehož jsou tráva i skály mokré a ráno namrzlé.

Po oznámení pádu české turistky bylo na místo vysláno 10 profesionálních a 5 dobrovolných záchranářů. Tělo snesli do Jamnické doliny a následně ho odevzdali v Liptovském Hrádku.

V průběhu několika týdnů jde o druhý smrtelný případ na stejném místě. Druhého června zde zemřel 31letý turista rovněž po 150metrovém pádu

Reklama

Související témata:

Související články

Čech strhl v Nízkých Tatrách lavinu

S otevřenou zlomeninou nohy a zraněním ve tváři vyvázl mladý český lyžař při sobotním pádu laviny ve Školském žlebu v Nízkých Tatrách. Jak informovala...

Výběr článků

Načítám