Hlavní obsah

V Nizozemsku se zřítila střecha stadiónu, jeden mrtvý a 13 zraněných

Enschede
Aktualizováno

V nizozemském městě Enschede se ve čtvrtek kolem poledne zřítila část fotbalového stadiónu FC Twente, který se právě rekonstruoval. Podle BBC si tragédie vyžádala jeden lidský život a 13 dalších osob bylo zraněno. Jde o dělníky, kteří stadión prvoligového týmu rekonstruovali.

Článek

„Zřítila se část střechy. Pod troskami jsou lidé. Nevíme, kolik jich tam je,“ oznámil mluvčí místní policie Jan Lamberts. Kancelář starosty města potvrdila mrtvého a deset zraněných dělníků.

"Sesypala se za velkého hluku jako domeček z karet," řekl jeden ze svědků katastrofy o pádu střechy na stadiónu Grolsch Veste.

Podle posledních informací se v poledne propadly dva podpůrné pilíře. Zatím však není jasné z jakých příčin. Zřítila se část střechy za brankou. Dopadla na tribuny.

Foto: Eric Brinkhorst , Reuters

Sanitky a vrtulník záchranářů na ploše stadionu

Na místě zasahují hasiči, policisté i záchranáři, uvedla nizozemská agentura ANP. Zbylí dělníci byli evakuováni.

Rekonstrukce stadiónu probíhá mimo sezónu a jeho kapacita se má rozšířit až na 32 tisíc míst. Vedení fotbalového klubu, který je mistrem ligy z roku 2010, se k incidentu zatím nevyjádřilo, tým trénuje v táboře v Zeelandu.  Mužstvo má bojovat v předkole Ligy mistrů, které se mělo hrát právě na tomto stadiónu na přelomu července a srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám