Hlavní obsah

Češi po příjezdu do Chorvatska zjistili, že nemají kde bydlet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez střechy nad hlavou se tento týden v Chorvatsku ocitla skupina 17 turistů z České republiky, mezi nimi i děti. Ačkoliv měli Češi zamluvené ubytování v penziónu ve městě Omiš, po příjezdu na místo zjistili, že agentura, jíž v Česku zaplatili zálohu, nemá s penziónem smlouvu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější turistické cíle českých občanů.

Článek

Svízelnou situaci pomohli Čechům řešit čeští policisté, jichž bylo na letošní sezónu do země vysláno osm, informovala TV Nova, a turisté našli náhradní ubytování.

Skupina, v níž byly i čtyři děti, vyrazila do chorvatského Omiše poté, co agentuře v Česku zaplatila za zprostředkování ubytování zhruba 700 eur (asi 17 000 korun). Po příjezdu na místo je ale čekalo nemilé překvapení. Majitel penziónu uvedl, že s agenturou už od loňska nespolupracuje. „Je mi to líto, ale nemohu s tím nic dělat,“ řekl Branko Škarica.

Nova uvedla, že ubytování měla zajistit agentura Vilko Tanač z Vranovic. Majitele se jí podařilo zastihnout. Ten uvedl, že situaci řeší. Případ již řeší také jihomoravská policie.

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější turistické cíle českých občanů. Dovolenou tam každoročně tráví přes 800 000 Čechů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám