Hlavní obsah

Klaus se procházel Bratislavou a vzpomínal na mléčný bar

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Při pondělní procházce historickým centrem Bratislavy si Václav Klaus zavzpomínal na doby, kdy město navštívil s dětským sborem nebo s basketbalovým klubem. Svou dokonalou orientací ve slovenské metropoli překvapil i premiérku Ivetu Radičovou, která ho doprovázela.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská premiérka Iveta Radičová a český prezident Václav Klaus při procházce Bratislavou

Článek

„Tady jsem chodil do mléčného baru. S dětským sborem jsem tady byl někdy začátkem padesátých let. Nedaleko odtud jsem hrál basketbal,“ ukazoval Klaus. Z hostitelky se tak rázem stala místo průvodkyně provázená.

Radičová si však přece jenom schovala jedno překvapení do rukávu. Pod Michalskou bránou Klausovi poradila, že pokud podloubím projde se zadrženým dechem a bude si něco přát, určitě se mu to splní.

„Byl jsem tu mnohokrát, ale tohle mi ještě nikdo neprozradil,“ reagoval s úsměvem Klaus. Podloubím prošel se zadrženým dechem, ale nechtěl prozradit, co si přál.

Procházku ukončili v luxusní restauraci Flowers. Pochutnali si na letním salátu, na steaku s restovanou zeleninou a bramborem. Jako dezert se podával pudink s malinovou polevou.

Reklama

Výběr článků

Načítám