Hlavní obsah

Ve francouzských Alpách našli těla šesti turistů, proč zemřeli, se neví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Ve francouzských Alpách poblíž hory Neige-Cordier zemřelo o víkendu šest turistů. Zřítili se ve výšce 2700 metrů. Těla nalezl britský turista, který se v neděli vydal na stejnou túru. V oblasti bylo ideální počasí a není jasné, proč šestice zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Francouzští policisté převážejí těla mrtvých turistů.

Článek

Obětmi jsou tři ženy a dva muži ve věku 42 až 64 let a šestnáctiletý chlapec. Skupina k sobě byla navázána lany ve dvou trojicích.

Podle první verze se pod nimi utrhlo sněhové nebo kamenné pole. Starosta blízké vesnice Villar d'Arene řekl, že všichni zemřeli po pádu do hloubky asi 200 metrů. "Vypadá to, že se pod nimi strhl sníh nebo kamení," uvedl starosta Xavier Cret.

Vyšetřování to ale podle britského listu Guardian nepotvrdilo. Známky žádné laviny nebyly v místě zaznamenány. Podle úřadů oblasti Rémy Avon je spíš pravděpodobné, že turisté uklouzli tak nešťastně, že se všichni zřítili.

Těla byla přepravena vrtulníkem do vesnice a oběti budou identifikovány.

Skupinu nikdo nepostrádal, protože se předpokládalo, že přespí na chatě v horách. Byli dobře vybaveni. Nejen lany ale i cepíny a mačkami.

Místo, kde zemřeli, se považuje za nebezpečné, jen pokud na něm leží mokrý sníh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám