Hlavní obsah

Kolega premiéra Camerona zemřel na toaletě festivalu Glastonbury

Blízký přítel a spojenec britského premiéra Davida Camerona Christopher Shale zemřel náhle na hudebním festivalu v Glastonbury. Jeho tělo bylo v neděli nalezeno na mobilní toaletě. Příčina smrti není zatím jasná. Šéf britské vlády řekl, že ho zpráva o úmrtí "blízkého a vzácného" přítele zničila.

Článek

Shale byl úspěšný podnikatel a předseda sdružení vládní konzervativní strany ve West Oxfordshire. "Byl velkým přínosem pro stranu jak na místní, tak i na celostátní úrovni," řekl Cameron.

List Daily Mail v neděli otiskl článek, v němž Shale hovoří o potížích strany při získávání nových členů. "Není důvod do ní vstupovat. Je hodně důvodů, proč to neudělat," řekl k členství ve straně torryů.

Zatím není zcela jasné, jak Shale zemřel. Místní policie potvrdila jeho smrt, ale neposkytla další podrobnosti s tím, že je ještě příliš brzy na určení příčiny úmrtí. Podle některých zdrojů postihl Shalea srdeční infarkt. Organizátor festivalu Michael Eavis na odpolední tiskové konferenci ale naznačil, že mohlo jít také o sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám