Hlavní obsah

Na rakouské dálnici havarovali další Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štýrský Hradec

Rakouská dálnice A9, umožňující tranzit přes Alpy v severojižním směru, je asi pro Čechy smolná. Po nehodě autobusu s 57 lidmi směřujícími do Chorvatska, k níž došlo v noci na sobotu u Vogau v jižním Štýrsku a při níž bylo 17 lidí zraněno, havarovalo stejný den pozdě večer osobní auto se dvěma Čechy v protisměru. Jeden muž utrpěl vážná zranění hlavy, druhý jen pohmožděniny. Oznámila to v neděli agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Příčinou nehody zřejmě byl záchvat kašle u řidiče.

Článek

Nehoda se stala u Triebenu v severním Štýrsku, když se dva známí vraceli z Chorvatska domů. Vůz vyjel z dálnice, narazil do betonových svodidel, převrátil se a zůstal ležet na střeše. Přitom utržil 66letý spolujezdec vážná zranění hlavy a ruky, řidič vyvázl jen se zhmožděninami. Oba byli převezeni na ošetření do univerzitní nemocnice v Kalwangu, vážněji zraněný si tam poleží.

Kuriózní je ale pravděpodobná příčina nehody. Podle předběžného zjištění policie by jí prý mohl být záchvat kašle, který postihl řidiče natolik, že ztratil vládu nad vozidlem.

Jen o několik hodin dříve havaroval na stejné dálnici autobus s českými turisty směřujícími do Chorvatska. Řidiče zřejmě postihl chvilkový spánek. [celá zpráva]

Autobus prorazil svodidla, sklouzl do příkopu a stovku metrů se příkopem sunul, až narazil do náspu odbočkové rampy a do stromů na něm. Nehoda si vyžádala čtyři těžká zranění a 13 lehčích z celkem 55 cestujících a dvou řidičů, kteří v autokaru jeli. Náhradní dopravou pak většina pokračovala dále do Chorvatska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám