Hlavní obsah

Slovenští záchranáři hledali českého turistu, ten už byl ale v Praze

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Zbytečnou pátrací akci má za sebou slovenská Horská záchranná služba (HZS). Skupina českých turistů je ve čtvrtek požádala o pátrání po ztraceném 46letém kamarádovi. Jak informuje internetová stránka HZS, dvanáct záchranářů hledalo Čecha několik hodin, než se dozvěděli, že se nachází už doma v Praze.

Článek

Ve čtvrtek dopoledne přišla skupina českých turistů na chatu HZS v obci Štefanová v Malé Fatře s tím, že se jim předešlého dne ztratil kamarád. Skupina postupovala ve středu k Velkému Rozsutci, ale 46letý Pražan se pro vyčerpanost rozhodl Rozsutec obejít. Se skupinou se měl sejít na druhé straně a pak měli společně pokračovat do Zázrivé.

Na domluvené místo však muž nedorazil ani po několika hodinách. Skupina proto oznámila jeho zmizení horským záchranářům. Příslušníci HZS prohledali rozsáhlé území kolem Malého a Velkého Rozsutce, všechny přístupové chodníky a trasy v této oblasti. Nezvěstného však nenašli.

Služebně HZS později někdo nahlásil, že zmizelého Pražana viděli ve středu u penzionu v Štefanové, odkud se dal odvést taxíkem do Žiliny a následně pravděpodobně pokračoval vlakem do Prahy.

HZS proto vyzývá turisty, aby při plánování túry postupovali odpovědněji a předešli tak planým poplachům a zbytečným akcím záchranářů. Ve stejném čase může zásah záchranářů na jiném místě zachránit život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám