Hlavní obsah

Vysokého francouzského vládního úředníka obvinili ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Bývalý francouzský tajemník ministra pro civilní služby a starosta města Draveil Georges Tron byl obviněn ze znásilnění sexuálního útoku na dvě ženy pracující na úřadu starosty. Ze stejných činů byla obviněna i jeho tajemnice pro kulturu Brigitte Gruelová. Tron obvinění popírá, uvedly BBC a Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Žalobkyně Marie-Suzanne Le Queau k Tronovu vyjádření podotkla, že vysoký vládní úředník popírá „veškeré vztahy sexuálního charakteru s oběťmi, dokonce i vztahy které by mohly býti se souhlasem“.

Tron byl podle ní obviněn po dvou dnech výslechů kvůli tomu, že výpovědi dvou údajných obětí souzní a jsou doloženy v některých bodech i zvenčí.

Tři ženy obvinily Trona, že je nutil, aby mu umožnili nechat si od něj masírovat nohy, což vedlo k sexuálnímu nátlaku. Tron absolvoval kurz reflexní masáže.

Gruelová měla být přítomna sporné masáži a po jedné ženě požadovat sexuální služby.

Podle Trona, který má blízko k prezidentu Sarkozymu, všechny tři ženy, z nichž jedna je jen svědkyně, jde o politický boj. Všechny tři ženy mají blízko k ultrapravicové Národní frontě. S tou vede město spor o majetek.

Tron opustil kvůli skandálu funkci tajemníka ministra 29. května, ale dál je starostou..

Skandál přišel poté, co byl v USA zatčen šéf MMF Dominique Strauss-Kahn kvůli údajnému znásilnění pokojské. Strauss-Kahn měl velkou šanci se stát novým prezidentem místo pravicového Sarkozyho. [celá zpráva] Tentokrát byla postižena podobným skandálem vládnoucí pravice.

Reklama

Výběr článků

Načítám