Hlavní obsah

V Rusku se zřítilo letadlo, 44 lidí zemřelo

Moskva
Aktualizováno

Na severu Ruska se v noci na úterý zřítilo letadlo soukromé společnosti RusAir s 52 lidmi na palubě. Většina z nich pád na silnici poblíž obytné čtvrti nepřežila. Stroj se po přistání rozlomil a vzplál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Požár po pádu letadla v RuskuVideo: Reuters

 
Článek

"Trosky leží všude. Jako zázrakem nebyl zraněn nikdo z okolních budov," citovala agentura DPA jednoho ze záchranářů. Stroj zastavil jen několik metrů od obytných domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trosky letadla po pádu v RuskuVideo: Reuters

Letadlo typu Tupolev Tu-134 se 43 cestujícími a devíti členy posádky havarovalo krátce před půlnocí místního času přibližně kilometr od přistávací dráhy letiště ve městě Petrozavodsk, které leží asi 400 kilometrů severovýchodně od Petrohradu. Při přistání se stroj letící z Moskvy rozlomil a vzplál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pád letadla přežilo osm lidí, bojují o život v nemocniciVideo: Reuters

Osm lidí nehodu přežilo, mezi nimi matka s dvěma dětmi. Utrpěli těžká zranění a mnozí byli v kritickém stavu převezeni nejprve do místní nemocnice a následně transportováni do Moskvy.

Foto: Reuters

Letadlo po pádu vzplálo.

Agentura AP uvedla, že se letadlo snažilo nouzově přistát na silnici. Stroj v měl husté mlze měl zpřetrhat dálkové vedení a na přistávací ploše vyřadil z provozu naváděcí světla.

Náměstek předsedy ruské vlády Ivanov po příletu na místo novinářům řekl, že příčinou katastrofy byla chyba pilota v nepříznivých meteorologických podmínkách. Elektrické vedení bylo poškozeno až při samotné havárii.

"Pilot v husté mlze do poslední chvíle vizuálně hledal přistávací plochu, ale nenašel ji. Tak se stalo, co se stalo," řekl Ivanov. "Neštěstí bohužel připomíná katastrofu polského letounu u Smolenska," dodal s odkazem na neštěstí polského vládního letounu, při němž loni v dubnu u západoruského Smolenska zahynuli členové polské vládní delegace v čele s prezidentem Lechem Kaczyńským.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám