Hlavní obsah

Dvacetiletý zaměstnanec mateřské školky se přiznal k znásilňování dětí

Novinky,
Birmingham

U birminghamského soudu se zaměstnanec mateřské školky Little Stars Paul Wilson přiznal ke znásilnění dvou dívek ve věku dvou a tří let i šíření fotografií s pedofilní tématikou na internetu. Soud ho upozornil, že může dostat doživotní trest, uvedl list Guardian.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Wilson, podezřelý ze zneužívání dětí, byl záhy po zadržení v lednu obviněn ze znásilnění. Policii se podařilo ještě před zásahem odhalit totožnost jedné z obětí. Wilson však byl obviněn z dalších 45 trestných činů souvisejících s jeho aktivitami na internetu.

Teenagerka vypovídá

Na sociálních sítích vyhledával mladé dívky, a když nedělaly, co chtěl, vyhrožoval jim. Jedna z jeho teenagerských obětí, které je nyní 17, popsala, jak jejich kontakt probíhal. Komunikoval s ní přes MSN na stránkách Netlog.

Uvedla, že konverzace napřed vypadala normálně, ale pak ji nutil, aby se mu ukázala na kameře. Nakonec jí pohrozil, že pokud mu nebude plnit jeho přání, bude její obrázky dále distribuovat po síti.

„Byla tu volba – pokračovat v tom, což jsem nechtěla, nebo projít několika měsíci ponížení kvůli obrázkům.“ Nakonec se rozhodla a přerušila s ním styky.

S odstupem dodává: „Skutečně mě to ovlivnilo v tom, jak nyní přistupuji k internetu. Jsem velmi opatrná. Budu se bavit jen s lidmi, které znám v reálném světě.“

Její případ se odehrál rok předtím, než byl Wilson dopaden.

Když zjistila, co dělal s ostatními, listu řekla: „Cítila jsem se zrazena ve své důvěře. Připadala jsem si hloupě a styděla jsem se, že jsem podlehla jeho přáním. Vědět, že to byla stejná osoba, s níž jsem se bavila a věřila, že s ní mám vztah, bylo ponižující," řekla dívka.

Školka byla po dopadení Wilsona načas zavřena. Chodilo do ní 54 dětí. V provozu byla od roku 2006. Měla dvě oddělení, jedno pro batolata, druhé pro děti předškolního věku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám