Hlavní obsah

Firma za peníze z EU vypracovává školákům úkoly

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polští žáci základních škol i středoškoláci se už nemusejí trápit s domácími úkoly. Za sms zprávu v hodnotě 1,23 zlotých (7 Kč) je za ně udělá lektor portálu Korekt, který částečně financuje EU.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Portál nedávno založila Diana Drozdová – třicetiletá absolventka Ekonomické univerzity v Krakově. Zaměstnává 15 lektorů, z nichž většina jsou pedagogové.

„Nabízíme alternativu pro ty, kteří nemají peníze na soukromé doučování. Navíc jim ukazujeme postup, jak jsme dospěli k výsledku,“ řekla pro Gazetu Wyborczu Drozdová. „Zatímco soukromý lektor stojí na hodinu nejméně 60 zlotých, nám zaplatí pětkrát méně,“ dodala. Nevidí v tom nic špatného a považuje to za lepší než opisování od spolužáka před vyučováním. Na založení firmy dostala z EU 40 tisíc zlotých.

„Nechce se mi věřit, že Unie dává peníze na vypracování domácích úkolů,“ zapochybovala Gabriela Olszowská, ředitelka Gymnázia č.2 v Krakově. Podle Janusze Majcherka z Pedagogické univerzity v Krakově „to je projekt, který vydělává na slabostech polského školství.“ Dodal, že on trestá studenty za odevzdání práce, kterou sami nevypracovali.

List vyjádřil podiv nad stanoviskem Agentury regionálního rozvoje z Nového Sacza, která doporučila poskytnout prostředky z EU a která trvá na tom, že „činnost společnosti není v rozporu se zákonem“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám