Hlavní obsah

Slovensko zaskočila série úmrtí prominentních právníků

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Po loňské vraždě bývalého předsedy federálního Ústavního soudu Ernesta Valka spáchali letos sebevraždu dva prominentní právníci. V dubnu se oběsil Juraj Majchrák a v pondělí se zastřelil Juraj Kolesár. Policie se k případům zatím nevyjadřuje.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie

Článek

Advokát, vysokoškolský pedagog a honorární konzul Juraj Kolesár se zastřelil v koupelně svého bytu v bratislavské čtvrti Karlova Ves. Zanechal dopis na rozloučenou, v němž se omluvil svým příbuzným. „Jako důvod sebevraždy uvedl v dopise rodinné problémy,“ uvedl deníku nejmenovaný zdroj.

Podle deníku Nový čas se Kolesár střelil do hlavy zbraní, kterou vlastnil nelegálně. Žil v bytě s manželkou a malým synem. „Nemůžeme tomu uvěřit. Staral se o okolí domu, ještě o víkendu říkal, že vysadí před domem stromečky,“ říká jedna z obyvatelek panelového domu.

Juraj Majchrák se oběsil 14. dubna 2011 v garáži rodinného domu v bratislavské čtvrti Kramáre. Měl rodinné problémy a kvůli depresím byl v invalidním důchodu. Před činem telefonoval své psychiatričce, s níž se rozloučil. Ta zalarmovala příbuzné a policii, ale bylo už pozdě.

Bývalý předseda federálního Ústavního soudu Ernest Valko byl zavražděn byl 8. listopadu 2010 ve svém domě v obci Limbach nedaleko Bratislavy. Pachatele zatím policie neodhalila. Na případ je uvalené informační embargo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám