Hlavní obsah

Do letadla se slovenským ministrem narazil pták

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sarajevo

Do letadla Antonov An-26, na jehož palubě byl slovenský ministr obrany Ľubomír Galko, narazil v pondělí při přistávání v Sarajevu pták. Letadlo nemohlo z bezpečnostních důvodů pokračovat v dalším plánovaném letu do Záhřebu a zpět na Slovensko. Vojenský speciál An-26 má po kolizi poškozený trup. Doprovod ministra proto musel hledat náhradní řešení. Slovenský ministr bude po Balkánu cestovat jiným letounem.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Antonovy An-26 donedávna využívala i česká armáda

Článek

Antonov se srazil s opeřencem krátce před přistáním v hlavním městě Bosny a Hercegoviny. Při střetu cestující v letadle pocítili prudký náraz. "Nestihli jsme zareagovat, protože se to odehrálo velmi rychle asi pět vteřin před přistáním v Sarajevu.

Pták narazil do náběžné hrany pravého křídla mezi trupem a motorem," řekl mluvčí ministerstva obrany Ivan Rudolf portálu Sme.sk. Pasažérům se nic nestalo.

Galko by se měl ze Sarajeva přesunout do chorvatského Záhřebu. Tuto cestu zřejmě absolvuje letadlem Let L-410 Turbolet, které pro něj přiletí ze Slovenska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám