Hlavní obsah

Putinova strana použila na plakátech Šostakoviče, rodina protestuje

Petrohrad

Rodina slavného ruského hudebního skladatele Dmitrije Šostakoviče a také rodinní příslušníci dalších již zemřelých ruských osobností protestovali proti tomu, že strana Jednotné Rusko premiéra Vladimira Putina dala na své plakáty podobizny jejich příbuzných. Nechceme mít s tou stranou nic společného, řekla podle agentura AFP Šostakovičova pravnučka.

Článek

Strana Jednotné Rusko neměla v úmyslu rodiny urazit, ale protože některé se uraženy cítily, tak se omlouváme, uvedlo tiskové oddělení Putinovy strany v Petrohradu. Že by ale plakáty strana stáhla, prý nepřichází v úvahu.

Proti tomu, že se na plakátech objevily podobizny jejich příbuzných, protestovali i blízcí akademika z dob Sovětského svazu Dmitrije Lichačova a také herce Kirilla Lavrova.

"Jsme nanejvýš rozhořčeni, nikdo nás nepožádal o souhlas. Ty plakáty znamenají, že Šostakovič dělá reklamu Jednotnému Rusku. S tou stranou ale nechceme mít nic společného," zdůraznila příbuzná Šostakoviče.

Na dalších plakátech Jednotného Ruska jsou podobizny Petra Velikého, Fjodora Dostojevského, Alexandra Puškina a také básníka Josifa Brodského, nositele Nobelovy ceny. Proti tomu ale podle AFP zatím nikdo neprotestoval.

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Šostakovič

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám