Hlavní obsah

Potupa v Irsku: Obamova obrněná limuzína uvízla na nájezdové rampě

Novinky, Markéta Kautznerová
Dublin
Aktualizováno

Cadillac amerického prezidenta Baracka Obamy uvízl v pondělí při výjezdu z americké ambasády v Dublinu. Obrněný vůz, jemuž se přezdívá The Beast (Šelma), je připraven na chemický útok, na střelbu i na bomby, neporadil si však s obyčejnou nájezdovou rampou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obamova prezidentská limuzína se zasekla při výjezdu na rampěVideo: Reuters

 
Článek

Prezident Obama se ženou Michelle opouštěli v pondělí americkou ambasádu v Dublinu, aby se vydali do domova prezidentových předků v okrese Offaly. Než se ovšem kolona dostala na silnici, obrněný vůz vyrobený speciálně pro prezidenta Obamu uvízl a nemohl pokračovat v jízdě.

Ozvala se rána a nevěřícné výkřiky přihlížejících, pak následovala chvíle zmatení. Po několika vteřinách začali přítomní strážníci zasahovat, ostatní auta z prezidentské kolony zamaskovala výhled přihlížejícím a pasažéři automobilu byli nuceni přestoupit do ostatních vozidel.

Prezident s první dámou byli podle vyjádření Bílého domu v druhém, identickém vozidle a kuriózní událost tak prý sledovali z bezpečí svého vozu. Mnohdy ani celá ochranka údajně neví, ve kterém ze dvou vozidel se prezident USA nachází.

"Předpokládám, že se všichni podivovali, co se to tam děje. Myslím si, že to byla skutečná komedie, zvláště kvůli tomu humbuku, který výjezdu prezidenta předcházel,“ řekla agentuře Reuters jedna z přihlížejících.

Foto: Reuters

Obamova prezidentská limuzína se zasekla při výjezdu na rampě.

„Ozvala se poměrně hlasitá kovová rána, jak auto narazilo na rampu. Lidé byli ohromeni. Zdálo se, že se chvilku nic neděje, pak ostatní auta v ulici začala blokovat výhled, ať už bylo k vidění cokoli,“ uvedla další žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám