Hlavní obsah

Strauss-Kahn není při sexu vůbec násilný, tvrdí milenka

Řím

Španělská spisovatelka Carmen Llerová Moraviová se zastala bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu Dominiqua Strausse-Kahna, který je obviněn z pokusu o znásilnění hotelové pokojské v USA. Připustila, že s ním měla intimní vztah, zdůraznila ale, že v něm nebylo žádné násilí, protože to není v jeho povaze. Prostě jen má rád sex, napsala Moraviová v dopise pátečnímu milánskému deníku Corriere della Sera.

Článek

"Znám Dominiqua Strausse-Kahna už roky. Nikdy jsem nebyla jeho obětí, jak někdo napsal. Není to žádný temný nebo sadisticky primitivní člověk, násilí není součástí jeho kultury. Prostě má rád sex, a co má být? Někdy lze vyjádřit tělem víc než slovy," cituje z dopisu agentury APA.

"Nevím, co se v apartmá hotelu Sofitel odehrálo. Velmi pravděpodobně to ale byl sex s oboustranným souhlasem, sexuální násilí bych každopádně vyloučila," píše dále.

Američané jsou puritáni, napsala

"Nechci, aby se Dominique Strauss-Kahn stal obětním beránkem jakéhosi amerického, antievropského a protifrancouzského puritánství," zdůrazňuje 58letá vdova po světoznámém italském spisovateli Albertu Moraviovi, který zemřel v roce 1990.

"Doufám, že Strauss-Kahn nebude muset zaplatit za nevydání Romana Polanského do USA, nebo za špinavé hry politických nebo hospodářských mocných. Doufám jen, že bude moci brzo svou nevinu prokázat a bude opět svobodným a usměvavým člověkem, jak jsem ho před několika dny viděla," uzavírá spisovatelka pocházející ze španělské Pamplony.

Polanski, francouzský, dříve americký světoznámý režisér polského původu, byl zatčen ve Švýcarsku na americký zatykač kvůli dávnému případu sexu s nezletilou při oboustranném souhlasu. Švýcarsko ho nakonec po zvážení věci do USA nevydalo.

Moraviová vydala v roce 2005 v Itálii erotickou knihu nazvanou Gaston. Popisuje v ní sadistickou lásku mezi mužem Gastonem a ženou Ninou, v níž literární kritici tehdy identifikovali Moraviovou. Gaston je druhé jméno Dominiqua Strausse-Kahna, připomíná APA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám