Hlavní obsah

Češi kradoucí v Rakousku auta dostali dlouholeté tresty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Linec

Na osm a půl roku do vězení poslal v pátek soud v Linci vůdce tříčlenné české bandy, která v Rakousku kradla auta a převážela je do Česka. Jeho komplicové dostali čtyři a tři a půl roku vězení. Podle agentury APA zatím není jasné, zda se rakouské státní zastupitelství nebo odsouzení proti verdiktu odvolají.

Článek

Trojice se od loňského července do prosince vloupala do pěti prodejen automobilů a odvezla odsud vozy v celkové hodnotě 500 000 eur (12,2 miliónu korun). Policie Čechy dopadla v prosinci v Klagenfurtu.

Muži před soudem přiznali, že auta kradli pro polského překupníka. Za každý převezený vůz údajně dostali 20 000 korun.

Pětatřicetiletý vůdce bandy se už v minulosti podílel na dalších podobných krádežích. Od července 2007 do srpna 2008 byl členem jiné trojice, která za rok dokázala ukrást 26 aut v hodnotě asi 1,2 miliónu eur (asi 29,4 miliónu Kč). Jeho komplice tehdy rakouská policie zatkla, ale muž dokázal utéct do Čech a kvůli zdravotním potížím nebyl do Rakouska vydán. Později získal dva nové spolupracovníky a ke krádežím se vrátil.

Reklama

Výběr článků

Načítám